Mandle plné benefitů jako ideální svačinka při hubnutí
15.10.2022
Mandle. Oříšek, který asi všichni znají, patří právě mezi ty nejoblíbenější. Ale víte, kde a jak se pěstuje...
Úvod »Bezlepkové a celozrnné zboží»Vláknina a celozrnné produkty » Stevikom Kombucha násada 150g
Kombucha je přírodně šumivý fermentovaný nápoj, který vzniká z oslazeného černého či zeleného čaje, díky prospěšnému soužití bakterii a kvasinek nazývané taktéž SCOBY.
Kombucha se nejlépe připravuje ve skleněné nádobě s velkým hrdlem (např. sklenice) o objemu 1-2L. Na 1L vody budeme potřebovat 80g cukru (tj. 160g/2L) a 4g (tj. 8g/2L) sypaného, černého či zeleného čaje. Kombuchu je také možné připravit ze sáčkového černého či zeleného čaje, pro výslednou kvalitu se doporučuje však sypaný.
1. Uvařte požadované množství vody, vylouhujte černý či zelený čaj, naljte do finální nádoby a nechte vychladnout.
2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.
3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem či čistou útěrkou, umístěte ve stinném místě s teplotou přibližně 21-24 °C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7-20 dnů.
4. Po odkvašení dle vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.
5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.
6. Celý proces opakujte.
Kombucha by měla být po dobu kvašení ve stinné místnosti bez výpru či kouře, ovlivňuje to její výslednou chuť.Pro výluh kombuchy lze použít i různé druhy bylin.
Obsah: 200g
Dodavatel: Natural Jihlava
Ladislav 10.02.2023 21:11 Špatná Kombucha Asi před 3 týdny jsem si u vás objednal tuto Kombuchu násadu. Musím přiznat, že mě oslovilo i její balení ve sklenici s klipem. Kombucha dorazila, ale v obyčejné pixle se šroubovacím víčkem. Uvnitř "fungus" který měl průměr té pixly a "tlustý" byl jako prezervativ. Založil jsem tuto kombuchu do 1 litru jak doporučujete do počátku. Po 14-ti dnech jsem zkontroloval jak si stojí. Na chuť odporná a na čich smradlavá nepitelná tekutina. Vím jak má kombucha vonět a chutnat. Před léty jsem jí pěstoval. Tuto jsem okamžitě vylil. Zkusil jsem zopakovat cyklus kvašení ještě jednou s kvalitní vodou, sypaným černým čajem a třtinovým cukrem. Zatím to vypadá, že se lahodného kvašeného čaje kombuchy nedočkám. Takže velké mííííínus a nekupovat toto zboží u vás!!! |
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
04.01.2023
Kokosová mouka BIO Kokosová mouka je vysušená a vylisovaná kokosová dužina, která se rozemele najemno. Někdy...
19.12.2022
Na českém trhu dnes již existují zvláštní čisticí prostředky pro každý kout naší domácnosti, ale znáte...
19.12.2022
Většina z nás sladíme. Ovšem podle čeho si vybíráme konkrétní produkt? Řídíme se kvalitou a nebo se necháváme...
15.10.2022
Mandle. Oříšek, který asi všichni znají, patří právě mezi ty nejoblíbenější. Ale víte, kde a jak se pěstuje...