Tento web využívá k poskytování služeb, usnadnění použití, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookies. Používáním webu vyjadřujete souhlas s použitím cookies. Více informací naleznte v sekci "Jak nakupovat".

Druhy bezlepkové mouky

04.01.2023

Druhy bezlepkové mouky

Kokosová mouka BIO

Kokosová mouka je vysušená a vylisovaná kokosová dužina, která se rozemele najemno.

Někdy lze tuto mouku zcela nahradit (u pečení muffinů, zákusků, vánočního cukroví nebo palačinek), u některých receptů je však lepší jí nakombinovat s moukou další. Rozhodnete-li se používat jen kokosovou mouku, je dobré přidat o jedno vajíčko více, aby se těsto nedrobilo.

Její chuť je trochu nasládlá, a tak není potřeba přidávat do těsta tolik sladidla.

Je přirozeně bez lepku a obsahuje 19 % bílkovin a 39 % bílkovin.

Konopná mouka BIO

Konopná mouka se vyrábí z odtučněných konopných semínek, které se rozemelou. Semínka se odtučňují zbavením oleje, tím se prodlužuje trvanlivost.

Tato mouka se musí míchat s moukami jinými a je bezlepková i veganská. Lze ji použít na palačinky, koláčky nebo buchty.

Je zdrojem přírodních bílkovin a vlákniny. Obsahuje omega 3 mastné kyseliny, které podporuje kardiovaskulární systém a také omega 6 MK, která podporuje dobrou funkci mozku a zdravé kosti. Dále v ní nalezneme dobrý zdroj aminokyselin, železa, mědi, zinku, vitamínu B a E.

Amarantová mouka hladká

Je 100 % složena z amarantu, který je u nás známý také jako laskavec, který se považuje za jednu z nejvzácnějších a jeho zrna se rozemelou na mouku.

Amarant je obilovina, která obsahuje rostlinné bílkoviny, aminokyseliny, antioxidanty – selen, minerály – draslík, hořčík, zinek, železo, vápník a mangan, vitamín E, C a B, nenasycené mastné kyseliny a 4x více vlákniny než mají ostatní obiloviny.

Tato mouka se musí míchat s moukami jinými a je bezlepková, veganská a lehce stravitelná.

Tapioková mouka BIO

Je složena ze škrobu z hlíz keře manioku, který pochází z Jižní Ameriky a Západní Indie.

Je přirozeně bez lepku a laktózy, je veganská a má univerzální použití.

Při pečení dokonce dokáže zvětšit objem chleba, je vhodná pro sladkou i slanou kuchyni. Využívá se k zahuštění omáček nebo polévek, při pečení dezertů, k přípravě krémů a pudinku a můžeme ji použít místo vaječných bílků při pečení bábovky nebo jiných buchet a koláčů.

Je zdrojem rostlinných bílkovin a komplexních sacharidů.

Lněná mouka

Lněná mouka se vyrábí ze zastudena lisovaných lněných semínek, které jsou zbaveny tuku, čímž se prodlouží trvanlivost.

Tao mouka má specifickou vlastnost, po smíchání s vodou, totiž nabobtná. Z tohoto důvodu je vynikající volbou při zahušťování omáček, polévek a smoothie. Také se používá při pečení, do jogurtů nebo pomazánek.

Obsahuje 37 % bílkovin a 38 % vlákniny. Podporuje hormonální aktivitu a funkci pohlavních orgánů.

 

 

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MGNiMG