Kokosová mouka BIO
Kokosová mouka je vysušená a vylisovaná kokosová dužina, která se rozemele najemno.
Někdy lze tuto mouku zcela nahradit (u pečení muffinů, zákusků, vánočního cukroví nebo palačinek), u některých receptů je však lepší jí nakombinovat s moukou další. Rozhodnete-li se používat jen kokosovou mouku, je dobré přidat o jedno vajíčko více, aby se těsto nedrobilo.
Její chuť je trochu nasládlá, a tak není potřeba přidávat do těsta tolik sladidla.
Je přirozeně bez lepku a obsahuje 19 % bílkovin a 39 % bílkovin.
Konopná mouka BIO
Konopná mouka se vyrábí z odtučněných konopných semínek, které se rozemelou. Semínka se odtučňují zbavením oleje, tím se prodlužuje trvanlivost.
Tato mouka se musí míchat s moukami jinými a je bezlepková i veganská. Lze ji použít na palačinky, koláčky nebo buchty.
Je zdrojem přírodních bílkovin a vlákniny. Obsahuje omega 3 mastné kyseliny, které podporuje kardiovaskulární systém a také omega 6 MK, která podporuje dobrou funkci mozku a zdravé kosti. Dále v ní nalezneme dobrý zdroj aminokyselin, železa, mědi, zinku, vitamínu B a E.
Amarantová mouka hladká
Je 100 % složena z amarantu, který je u nás známý také jako laskavec, který se považuje za jednu z nejvzácnějších a jeho zrna se rozemelou na mouku.
Amarant je obilovina, která obsahuje rostlinné bílkoviny, aminokyseliny, antioxidanty – selen, minerály – draslík, hořčík, zinek, železo, vápník a mangan, vitamín E, C a B, nenasycené mastné kyseliny a 4x více vlákniny než mají ostatní obiloviny.
Tato mouka se musí míchat s moukami jinými a je bezlepková, veganská a lehce stravitelná.
Tapioková mouka BIO
Je složena ze škrobu z hlíz keře manioku, který pochází z Jižní Ameriky a Západní Indie.
Je přirozeně bez lepku a laktózy, je veganská a má univerzální použití.
Při pečení dokonce dokáže zvětšit objem chleba, je vhodná pro sladkou i slanou kuchyni. Využívá se k zahuštění omáček nebo polévek, při pečení dezertů, k přípravě krémů a pudinku a můžeme ji použít místo vaječných bílků při pečení bábovky nebo jiných buchet a koláčů.
Je zdrojem rostlinných bílkovin a komplexních sacharidů.
Lněná mouka
Lněná mouka se vyrábí ze zastudena lisovaných lněných semínek, které jsou zbaveny tuku, čímž se prodlouží trvanlivost.
Tao mouka má specifickou vlastnost, po smíchání s vodou, totiž nabobtná. Z tohoto důvodu je vynikající volbou při zahušťování omáček, polévek a smoothie. Také se používá při pečení, do jogurtů nebo pomazánek.
Obsahuje 37 % bílkovin a 38 % vlákniny. Podporuje hormonální aktivitu a funkci pohlavních orgánů.