Tento web využívá k poskytování služeb, usnadnění použití, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookies. Používáním webu vyjadřujete souhlas s použitím cookies. Více informací naleznte v sekci "Jak nakupovat".

Úvod »Kakaové boby a čokoláda» Salvia Paradise Kakaové boby nepražené celé neloupané Peru 1000g


    

Salvia Paradise Kakaové boby nepražené celé neloupané Peru 1000g


0x
skladem

 

Dostupnost: Skladem
Číslo produktu: 8
EAN kód: 8595595909088
Nákupem získáte 69 bodů
běžná cena 750 Kč
naše cena bez DPH : 600 Kč
naše cena s DPH (15 %):
690 Kč

do košíku:
  ks  

00% nepražené kakao, pravá čokoláda v té nejčistší a nejzdravější podobě.

Celé kakaové boby neloupané pocházejí z Peru. V Peru je tradiční zpracování kakaa hlubší fermentací. Díky hlubší fermentaci se kakaové boby zbavují hořkosti, ovšem zároveň s tímto i určité části své čokoládovitosti. Naopak více je cítit určitá ovocitost. Pozitivní účinky kakaa zůstávají. Obal neloupaného bobu je tvořen slabou slupkou, kterou je potřeba před užitím sloupnout. Jde to velmi lehce, slupka je podobná papíru. 

Kdo si dnes dokáže představit svět bez čokolády? Jen málokterý z nás. Avšak není tomu tak dlouho, co jsme mohli začít brát čokoládu jako samozřejmost. V r. 1519 španělský dobyvatel Hernando Cortéz objevil tajemství nápoje vládce Aztéků. Nápoj byl tmavý, hořký, z vysoce ceněných kakaových lusků. Za 100 kakaových lusků se v té době dal koupit jeden zdravý otrok. Už to napovídá, proč Aztékové drželi tmavý nápoj v tajnosti před celou Evropou. V 16. st. se uskutečnila snaha dovézt z Mexika do Španělska 200 tun kakaových lusků, nicméně několik lodí bylo zajato a tajemství po 100 letech prozrazeno. V průběhu 17. st. se s kakaem seznámil zbytek Evropy. Nejvíce ji opěvovalo Holandsko, Švýcarsko, Anglie, Belgie, … Až do 19. st. se čokoláda konzumovala jako nápoj, ale už s přidáním cukru či mléka. Ovšem vždy jako tekutina. Je tomu teprve cca 150 let, kdy lidstvo přišlo na bonbóny, tabulkové čokolády – přesně tak, jak je nám známa čokoláda dnes.

Kakaové boby jsou výchozí surovina na výrobu čokolády. Většina z nás vnímá čokoládu jako nutné nezdravé mlsání – nutné proto, že čokoláda tvoří až 1 % spotřeby potravin západní civilizace, avšak s kakaovými boby je tomu diametrálně jinak. Kakaové boby se řadí mezi SUPER FOOD a jejich vlastnosti jsou nezanedbatelné.

Cítíte se dobře po pozření čokolády? Čokoláda je již ředěna, vyzkoušejte, jak na vás zapůsobí čisté kakao – neředěná čokoláda. 

Chuť syrového nepraženého kakaa někdo kdysi nazval tou nejčokoládovější čokoládou. Toto přirovnání je maximálně výstižné. Při prvním okusení budete cítit silnou výraznou čokoládovitost, avšak beze stop sladkosti. Toto první setkání automaticky vybídne člověka k další ochutnávce. Sekané kakaové boby jsou na skus měkké podobně jako lískové oříšky. Neškodí zubům a v menší míře jsou vhodné i pro děti. Na kakaové boby si člověk zvyká postupně během jednoho 50 g balení. Mnohým lidem schází enormní sladkost čokolády, avšak po zkonzumování sáčku, po okusení všech stránek bobů, se již žádná čokoláda nebude zdát dost čokoládová…

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích kakaových bobů na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Tradiční užití:
Kakaové boby, jak již bylo zmíněno, lze konzumovat namísto čokolády jako pochutinu. Je vhodné je využívat při vaření, pečení, přípravě dezertů, nápojů či zkusit vyrobit vlastní domácí čokoládu. Kakaových bobů nesníte tolik jako sladké čokolády, okamžitě navozují pocit sytosti.

Nutriční hodnoty:

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota

1 943 kJ/464 kcal

Bílkoviny

14,29 g

Tuky

39,29 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

24,43 g

Sacharidy

39,29 g

- z toho vláknina

32,1 g

- z toho cukr

0 g

Sodík

0 mg

Zěmě původu: Peru

Surovina pro individuální použití

Výrobce: Salvia Paradise s.r.o., Kvaň 159, 26762 Komárov

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Původ
Eva
25.01.2017 05:59
img
Re: Původ
Superpotravina
25.01.2017 10:04
MjhlY