Mandle plné benefitů jako ideální svačinka při hubnutí
15.10.2022
Mandle. Oříšek, který asi všichni znají, patří právě mezi ty nejoblíbenější. Ale víte, kde a jak se pěstuje...
Úvod »Sušené plody, ořechy, semena» BIONEBIO Sirup z agáve BIO 352 ml
Sirup z agáve je přírodním mexickým sladidlem na bázi fruktózy. Rostlina agáve je tradiční součástí stravy amerického jihozápadu a Mexika po celá staletí, domorodí Mexičané říkají šťávě z agáve „medová voda“ a agáve přezdívají „mexický strom života a dostatku“. Z listů se dříve vyráběl papír, z ostrých bodlin jehly na šití. Staří Aztékové považovali rostlinu agáve za posvátnou a věřili, že šťáva, která vytéká po naříznutí z listů a kořenů rostliny, čistí tělo a duši. Španělští dobyvatelé pak využili rostlinu po svém: fermentovali sladkou šťávu z agáve a získali tequilu. Sirup z agáve je vlastně zahuštěná šťáva z agáve. Surová šťáva z agáve se pravidelně sklízí z kaktusů divoce rostoucích ve středním Mexiku. Toto je obvykle práce domorodých Indiánů. Nejprve se odřízne vršek rostliny připomínající ananas a vydlabe střed. Na dutinu se položí kámen. Kaktus pustí šťávu, která se několik dní sbírá ve vydlabaném středu. Mléčně zabarvená šťáva se poté vybere z každé rostliny zvlášť. Tato šťáva má vysoký obsah polyfruktózy neboli inulinu, který se při šetrném zahušťování šťávy bez použití jakýchkoli chemikálií mění na jednoduchý cukr fruktózu.
OBJEM: 352 ml
ZEMĚ PŮVODU: Mexiko
SLOŽENÍ: 100% zahuštěná šťáva z bio agáve
POUŽITÍ: Sirup z agáve je chutným a všestranným sladidlem. Je skvělým doplněním medu, javorovému sirupu a dalších přírodních sladidel. Má menší viskozitu než med, a proto se snáze míchá s pokrmy. Příjemná chuť (lehounce připomínající javorový sirup) zvýrazní původní chuť jídla. Sirup můžete použít do ovocných salátů, jogurtů, na müsli a lupínky, palačinky a lívance, k oslazení čaje či kávy, limonád a ovocných nápojů. Je vhodný do salátových zálivek, marinád a grilovacích směsí. Je výborným sladidlem bylinkových čajů (ve srovnání s bílým cukrem). Sirupem z agáve lze nahradit bílý cukr prakticky v kterémkoli pokrmu. V receptu nahraďte požadované množství cukru tříčtvrtečním množstvím sirupu a úměrně snižte množství tekutin stejně jako při použití medu. V pečených výrobcích vynikne jeho schopnost vázat vlhkost a zabraňovat vysoušení pečiva. Sirup z agáve má navíc dlouhou životnost, můžete jej skladovat až 3 roky a necukernatí.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 1275 kJ/300 kcal |
---|---|
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 75 g |
z toho cukry | 65 g* |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0,01 g |
* z toho sacharóza 2 g, glukóza 16 g, fruktóza 47 g
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Sirup z agáve.
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce Mexiko
Výrobce: bio nebio s.r.o., Průmyslová zóna 103, 267 51 Bavoryně
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
04.01.2023
Kokosová mouka BIO Kokosová mouka je vysušená a vylisovaná kokosová dužina, která se rozemele najemno. Někdy...
19.12.2022
Na českém trhu dnes již existují zvláštní čisticí prostředky pro každý kout naší domácnosti, ale znáte...
19.12.2022
Většina z nás sladíme. Ovšem podle čeho si vybíráme konkrétní produkt? Řídíme se kvalitou a nebo se necháváme...
15.10.2022
Mandle. Oříšek, který asi všichni znají, patří právě mezi ty nejoblíbenější. Ale víte, kde a jak se pěstuje...