Tento web využívá k poskytování služeb, usnadnění použití, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookies. Používáním webu vyjadřujete souhlas s použitím cookies. Více informací naleznte v sekci "Jak nakupovat".

Úvod »Čaje, kávy a kávoviny» Stevikom Kombucha násada 150g


        

Stevikom Kombucha násada 150g

akce


1x
skladem

 

Dostupnost: Skladem
Číslo produktu: 1175
EAN kód: 8594041070839
Nákupem získáte 12 bodů
běžná cena 145 Kč
naše cena bez DPH : 100 Kč
naše cena s DPH (15 %):
115 Kč

do košíku:
  ks  

Kombucha je přírodně šumivý fermentovaný nápoj, který vzniká z oslazeného černého či zeleného čaje, díky prospěšnému soužití bakterii a kvasinek nazývané taktéž SCOBY.

Přípřava a postup:

Kombucha se nejlépe připravuje ve skleněné nádobě s velkým hrdlem (např. sklenice) o objemu 1-2L. Na 1L vody budeme potřebovat 80g cukru (tj. 160g/2L) a 4g (tj. 8g/2L) sypaného, černého či zeleného čaje. Kombuchu je také možné připravit ze sáčkového černého či zeleného čaje, pro výslednou kvalitu se doporučuje však sypaný.

 

1. Uvařte požadované množství vody, vylouhujte černý či zelený čaj, naljte do finální nádoby a nechte vychladnout.

2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.

3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem či čistou útěrkou, umístěte ve stinném místě s teplotou přibližně 21-24 °C  a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7-20 dnů.

4. Po odkvašení dle vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.

5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

6. Celý proces opakujte.

Kombucha by měla být po dobu kvašení ve stinné místnosti bez výpru či kouře, ovlivňuje to její výslednou chuť.Pro výluh kombuchy lze použít i různé druhy bylin.

 

Obsah: 200g

Dodavatel: Natural Jihlava

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZjE4Nzc3N2