Tento web využívá k poskytování služeb, usnadnění použití, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookies. Používáním webu vyjadřujete souhlas s použitím cookies. Více informací naleznte v sekci "Jak nakupovat".

Úvod »» Via Naturae Kakaové máslo BIO RAW 250g


        

Via Naturae Kakaové máslo BIO RAW 250g

akce


0x
skladem

 

Dostupnost: Skladem
Číslo produktu: 2590
EAN kód: 859100659
Nákupem získáte 17 bodů
běžná cena 299 Kč
naše cena bez DPH : 150 Kč
naše cena s DPH (15 %):
173 Kč

do košíku:
  ks  

Kakaové máslo

Kakaové máslo je certifikované BIO, zcela přírodní a bez chemikálií.

Jedná se o čistý tuk z kakaových bobů, které pocházejí přímo ze stromu kakaovníku. Kakaové máslo je vytvořeno pomocí speciálního drcení kakaových bobů při nízké teplotě, která zajišťuje zachování životně důležitých enzymů a živin. Kakaové máslo je i surovinou k výrobě bílé čokolády.

Toto za studena lisované kakaové máslo pochází z Peru.

Čokoláda je jedním z nejoblíbenějších pokrmů na světě. Přesto většina lidí nikdy neokusila kakaové boby, ze kterých čokoláda pochází! Kakaovník je ovoce, které roste v tropech, botanicky se řadí k ořechům a chutná jako hořká čokoláda.

Kakaové boby jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Jsou z kontrolovaného ekologického zemědělství a neobsahují lepek. Kakao obsahuje antioxidanty a neurotransmitery a představuje výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. S plnou chutí a bohatým aroma jsou ideální do koktejlů, dezertů a čokoládových snacků. Kakaové boby nejsou pražené, takže jsou v nich zachovány všechny zdraví prospěšné látky.

Kakaové boby obsahují:

Hořčík – zvyšuje vitalitu srdečního svalu, snižuje krevní tlak a podporuje činnost srdce.

Velké množství antioxidantů (flavonoidů) - konkrétně více než borůvky, červené víno a černý čaj a až čtyřikrát více než zelený čaj. Antioxidanty v kakau chrání tělo proti stárnutí a obsahují i látky, které vyvolávají euforii a dobrou náladu (endorfiny jako při podání dobrého výkonu, fenyletylamin jako při zamilovanosti a anandamin jako afrodiziakum a chemikálie štěstí způsobující blaženost a uvolnění). Náladu zase zvyšuje fenyletylamin, který je kromě kakaa obsažen v přirozené formě i v modrozelené řase. Podle článku v New York Times obsahují kakaové boby na 100 g své váhy 10 g antioxidantů, což je více, než jakákoli jiná potravina.

Kakao kromě antioxidantů a hořčíku obsahuje také velké množství železa. Produkty ze syrového kakaa jsou zdrojem betakarotenů, bílkovin, Omega 3 kyselin, vápníku, zinku, železa, mědi, draslíku, síry a stres uvolňujícího hořčíku.  Kakao je skvělým zdrojem serotoninu, dopaminu a fenyletylaminu, což jsou neurotransmitery, které zmírňují deprese a naopak podporují dobrou náladu, euforii, blaženost a uvolnění. Vitamín B posiluje činnost mozku.

Použití:

Kakaové máslo lze použít jak při pečení, tak do různých dezertů, čokolád, koktejlů, zmrzlin. Kakaové máslo je tou nejlepší výživou a ochranou kůže proti UV záření. Poskytuje okamžitou euforii smyslům díky kakaově sladkému aroma. Doporučujeme jej používat na pokožku po každém osprchování. Kakaové máslo lze použít i jako masážní olej.

Rozpouští se až při vyšší teplotě, proto je při běžných teplotách tuhé. Na rozpuštění doporučujeme máslo nakrájet na malé kousky, dát je do skleněné misky a tu vložit do mísy s horkou vodou.

Složení: certifikované BIO kakaové máslo

Skladování: Skladujte na suchém místě. Syrové bio kakao máslo má vysokou stabilitu a dlouhou trvanlivost.

Země původu: Peru

Prodejce: Via Naturae ,Nový Jičín

NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č.. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních zakazuje označovat na výrobcích a místech, které výrobky prodávají (e-shop) zdravotní účinky produktu. Proto od 01.07.2013 nebude možné poskytovat tyto informace přímo na  produktech.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

YmFiMTMxYz