Tento web využívá k poskytování služeb, usnadnění použití, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookies. Používáním webu vyjadřujete souhlas s použitím cookies. Více informací naleznte v sekci "Jak nakupovat".

Úvod »» Puritas Jáhly loupané proso 1000g


    

Puritas Jáhly loupané proso 1000g

novinka akce


0x
skladem

 

Dostupnost: Skladem
Číslo produktu: 1740
Nákupem získáte 4 body
běžná cena 55 Kč
naše cena bez DPH : 34 Kč
naše cena s DPH (15 %):
39 Kč

do košíku:
  ks  

Jáhly nebo-li loupané proso je známé pro celou řadu přínosných vitamínů a minerálů. Obsahuje bílkoviny a sacharidy, vitamíny skupiny B, lecitin, vápník, železo, fosfor, křemík, draslík a další. Jáhly jsou také známé tím, že jsou ideální pro to, abyste se dosyta najedli a načerpali energii a přitom se necítili těžce. Z jáhlové kaše, kterou si dáte k snídani můžete mít energii celé dopoledne.

Z minerálních látek obsahují např. hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo, zinek, vitamin B1 a B2. Jáhly též patří díky vysoké hladině vlákniny mezi potraviny s nízkým glykemickým indexem vhodné pro redukční dietu.

Jáhly jsou vysoce výživná a bezlepková potravina plná zdraví prosperujících látek. Z minerálních látek obsahují např. hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo, zinek, vitamin B1 a B2. Jáhly též patří díky vysoké hladině vlákniny mezi potraviny s nízkým glykemickým indexem vhodné pro redukční dietu.

Výroba jáhel probíhá loupáním prosa, kdy vznikají malé žluté kuličky s průměrem asi jeden milimetr. Pro konzumaci se nejdříve musejí uvařit. Délka vaření je cca 10-15 minut.

Jáhly patřily mezi tradiční českou surovinu. Dříve se český stůl bez jáhel neobešel. Hospodyňky z nich pekly jahelníky s tvarohem a ovocem, vařily sladké kašes medem a ořechy či je mastily slaninou a následně podávaly jako přílohu. Svatby, Velikonoce i Vánoce se nesly v jáhlovém stylu, v průběhu staletí však bohužel byly vytěsněny rýží, brambory, těstovinami a jinými alternativními surovinami, které zdaleka neobsahovaly ani polovinu zdravých prospěšných látek jako jáhly.

Obsažený křemík je významný antioxidant, který je důležitý pro podporu růstu a zachování zdravých zubů, nehtů a vlasů, které když jsou málo vyživeny, trpí zvýšenou lámavostí, křehkostí a vypadáváním, křemík jim opět dokáže navrátit sílu. Dále se křemík uplatňuje na zdravém vzhledu a pružnosti kůže, podporuje regeneraci svalové tkáně, vyznačuje se protizánětlivými účinky, urychluje hojení ran, podílí se na syntéze vitaminu B1 a působí preventivně proti osteoporóze.

Jáhly se řadí mezi lehce stravitelné potraviny, přirozeně bezlepkové a zásadité. Dle čínské medicíny se zařazují do potravin, jež zahřívají. Vzhledem k tomu, že při vaření nevytvářejí sliz, jsou vhodné pro lidi, které trpí zahleněním dýchacích cest. Díky vysoké koncentraci živin, minerálních látek a vitaminů se konzumací jáhel posilují oči, ledviny, podporuje se rekonvalescence a prevence před tělesným vyčerpání. Díky vyššímu obsahu železa je vhodné doporučit konzumaci prosa a jáhel anemickým pacientům.

Jáhly jsou považovány za super potravinu, neboť jsou jednoduše úžasné. Nejen, že mají blahodárný vliv na lidský organismus, ale dají se z něho vykouzlit chutné variace pokrmů od sladké jahelné kaše s ořechy a mákem, přes švestkový jahelník, meruňkové jahelné knedlíčky, kokosové kuličky, slanou přílohu provoněnou bylinkami, či je jen tak zavařit namísto nudlí do polévky.

 

Nutriční hodnoty na 100g:

Energetická hodnota

1514KJ/360kcal

Tuky

4g

Sacharidy

73g

Bílkoviny

11g

Vláknina

8,5g

Výrobce: Spolek pro obnovu evropských bojových umění ARMA FERRE, Staroměstská 781/1, 79201 Bruntál

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

YWVmMTgz