S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


Úvod »» Ghí české - přepuštěné máslo 450ml


        

Ghí české - přepuštěné máslo 450ml

novinka

skladem

 

Dostupnost: Skladem
Číslo produktu: 989
EAN kód: 8594178590026
Nákupem získáte 25 bodů
běžná cena 295 Kč
naše cena bez DPH: 220 Kč
naše cena s DPH (15 %):
253 Kč

do košíku:
  ks  

Ghí české - přepuštěné máslo

ghí je přepuštěné máslo, ale ačkoliv se z másla připravuje, má úplně jiné vlastnosti než obyčejné máslo. V ajurvédě platí za elixír života, neboť má omlazující a regenerační účinek. Ghí posiluje látkovou výměnu a obranné síly. Podle ajurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje také hladinu cholesterolu. Zároveň napomáhá detoxikaci, neboť váže jedy z těla, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je z těla.

Vlastnosti

  • Činí pokrmy stravitelnými, posiluje jejich chuť a při dušení zachovává vitaminy potravin
  • Posiluje trávicí sílu, agni. Množství ghí však musí být určeno individuálně - malé množství roznítí agni, přílišné jej uhasí
  • Posiluje zrak a ochlazuje přemírný žár
  • Přirozený lapač radikálů,  chrání buňky
  • Obsahuje vitamíny A, E, niacin a minerály sodík, draslík, vápník, fosfor, hořčík a železo

Složení másla ghí
Tepelně zpracované máslo z kravského mléka bez přidání konzervačních látek.

Použití
Uplatní se zejména v teplé kuchyni(vaření, pečení, dušení, smažení), ve studené kuchyni, na mazání nebo stačí každý den lžičku pro zdraví.Nepřepaluje se, jelikož má vysoký bod zápalnosti, což více prospívá vašemu zdraví.Nemusí se uchovávat v lednici, stačí v temnu a při teplotě v rozmezí  0-20 C.Je přirozeně bezlepkový a neobsahuje laktózu.

Skladování
Máslo nakonec zežlukne, je-li skladováno při pokojové teplotě, ghí nikoli. Je to vlhkost v másle, která podporuje rozklad. Pokud je tedy ghí prosté vlhkosti, nemá žádný takový problém. Pouze tak si udrží svou originální čerstvost a chuť. Mimo jiné je proměna másla v ghí tedy praktický způsob jak uchovat máslo.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZDFkND