Tento web využívá k poskytování služeb, usnadnění použití, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookies. Používáním webu vyjadřujete souhlas s použitím cookies. Více informací naleznte v sekci "Jak nakupovat".

Víte, co to jsou zdravé dulse vločky?

08.09.2022

Víte, co to jsou zdravé dulse vločky?

Pokud se už bavíme o vločkách, většině z nás se pravděpodobně vybaví ovesné vločky, ze kterých se může dělat např: ovesná kaše nebo je můžeme rozemlít a udělat z nich mouku.

Ovšem vločky Dulse Zdravý den nemají s ovesnými vločkami nic společného. Jsou to totiž mořské řasy, které každý může znát pod jiným názvem, například Palmaria palmata, či řasa z mořského salátu nebo red dulse.

Tyto mořské řasy rostou v chladných vodách na severním pobřeží Atlantického a Tichého oceánu. Sběr se provádí ručně, a to jakmile tmavě červené vějířovité listy dorostou 20 až 40 cm.

K čemu jsou tyto vločky vlastně dobré?

Určitě některým z Vás není jasné, jak se tyto vločky/řasy mohou dále zpracovat.

Nevyžadují žádnou předchozí úpravu a ani se předem nemusejí namáčet, čímž se liší od ostatních mořských řas. Používat se tedy dají při vaření polévek, omáček a různých krémů, při přípravě salátů, k dušeným pokrmům, kroketám nebo míchaným vejcím, do smoothie, k přípravě marmelády, zmrzliny, suflé a sušenek nebo na chléb a do lískového těsta. Lze je využít se strouhankou nebo moukou na obalování či při jiném dochucení (místo koření nebo soli). Ovšem pokud chcete Dulse takto použít místo koření, je vhodné je před tím krátce opražit na pánvi, aby se jejich chuť ještě více zvýraznila. Po opražení je můžete nadrtit v hmoždíři a Vaše koření je tak na světě!

zdrave vločky dulse

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MDY5NT