Tento web využívá k poskytování služeb, usnadnění použití, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookies. Používáním webu vyjadřujete souhlas s použitím cookies. Více informací naleznte v sekci "Jak nakupovat".

Jak vzniká lahodný nápoj Kombucha

18.09.2022

Jak vzniká lahodný nápoj Kombucha

Kombucha, co to vlastně je?

Někdo možná ví, někdo něco zaslechl a někdo o tom naopak nikdy neslyšel.

Všeobecně lze říct, že kombucha je lehce perlivý/šumivý fermentovaný nápoj, který se skládá z oslazeného čaje, buď zeleného nebo černého. Pojem fermentovaný znamená, že nápoj prošel tzv. fermentováním, což je proces, který spočívá v kvašení pomocí bakterií a kvasinek. Kombucha se může vyrábět pomocí 2 fází fermentace.

Při první fázi kvašení ubývají cukry a zvyšuje se podíl kyselin. Samozřejmě doba kvašení má vliv na podíl kyselin. Zároveň dobu kvašení lze ovlivnit několika způsoby, např.: poměrem čaje a tloušťky kombuchy, teplota a chuť, kterou požadujeme, protože někdo radši sladší chuť a někdo zase kyselejší. Hotový nápoj je ideální nalít do lahví a skladovat v lednici, aby se nezkazil.

Pokud byste si rádi kombuchu vylepšili, je to možné pomocí sekundární fermentace neboli druhé fáze kvašení, která probíhá zcela bez vzduchu. Poté už se v představivosti meze nekladou a chuť si můžeme vytvořit v podstatě jakoukoliv. Můžeme přidat šťávu, džus, bylinky či ovoce a pro sladší chuť můžeme obohatit cukrem nebo jiným sladidlem.

V naší nabídce naleznete hned několik druhů a značek tohoto nápoje. Setkáte se nejen s klasickou typickou chutí kombuchy, ale můžete u nás vyzkoušet i ananasovou příchuť!

Snad Vás tento článek obohatil a kombuchu určitě vyzkoušíte. Nezapomínejte však na to, že pokud jí zkoušíte poprvé, nesmíte to hned s jejím požitím přehánět. Začínejte po malých dávkách, aby si Vaše tělo, tedy v tomto případě hlavně Vaše střeva zvykla na nové bakterie, které se v kombuche nachází.

 

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YzNjNzA